ANTI BODIES Questions and Answers pdf :-

1. Which of those immunoglobulin classes is mainly found in external secretions?

A. Ig A
B. Ig D
C. Ig M
D. IgE

Answer: A

2. Cleavage of an IgG molecule by a specific protease can produce

A. an antigen-binding site and two constant regions
B. two heavy chain-light chain dimers
C. an inactive mixture of oligopeptides
D. two Fab fragments and one Fc fragment

Answer: D

3. Papain digest IgG into

A. two Fab fragments and one Fc fragment
B. three Fab fragments and two Fc fragments
C. two Fab fragments and two Fc fragments
D. three Fab fragments and three Fc fragments

Answer: A

4. Antibodies can be used

A. for the localization of proteins in the cell
B. for protein purification
C. to catalyze chemical reactions
D. all of the above

Answer: D

5. Type A blood

A. can be used to donate to type AB individuals
B. can be used to donate to type B individuals
C. contains type B antigens on the surface of red blood cells
D. can always be used to donate to an Rh+ individual

Answer: A

6. Which of the following are responsible for immune specificity?

A. Antigens
B. Antibodies
C. T lymphocytes
D. Macrophage

Answer: B

7. Which species lack immunoglobulin light chains?

A. Camels B. Humans
C. cows D. Buffalo

Answer: A

8. Monoclonal refers to

A. a single clone of antibody-producing cells
B. all the antibody molecules which are identical
C. the binding with same antigenic site with identical binding affinities
D. all of the above

Answer: D

9. ß-Lymphocytes are often called simply

A. B cells
B. T cells
C. T Lymphocytes
D. none of these

Answer: A

10. IgE provides

A. immunity against some parasites
B. complement killings of the cells and phagocytosis
C. secretions in the body
D. all of the above

Answer: A

ANTI BODIES Questions and Answers ::

11. Fab fragment has

A. one antigen binding site
B. two antigen binding site
C. one antibody binding site
D. two antibody binding site

Answer: A

12. The main function of antibodies is to

A. kill all the foreign bodies
B. generate antigens, thus conferring immunization
C. protect the circulatory system
D. chemically combine with the antigen which induces it, inactivate the antigen and protect the body from disease

Answer: D

13. Alum is an effective adjuvant because it

A. disaggregates the antigen.
B. is immunogenic for stem cells
C. is immunogenic for T cells
D. slows the release of antigen

Answer: C

14. A secondary antibody is an antibody that

A. has been used in prior experiments
B. is synthetically produced
C. binds to another antibody
D. is produced in boostered animals

Answer: C

15. The immunoglobulin fold is

A. found only in IgG molecules
B. a ß-barrel composed of a three- and a four-stranded antiparallel ß-sheet
C. both (a) and (b)
D. found six times in the IgG molecule

Answer: B

ANTI BODIES Questions and Answers pdf free download ::